نیترو کلد برو نوشیدنی جذابی است که این روزها در بیشتر کافه های لوکس و مدرن دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. یک قهوه دم سرد که با گاز نیتروژن ترکیب شده و طعم و ظاهری متفاوت دارد. وقتی برای اولین بار این نوشیدنی را امتحان می کنید، با بافت مخملی و کف سفید رنگی که روی آن قرار دارد غافلگیر خواهید شد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این نوشیدنی برخلاف اسمش که کمی پیچیده به نظر می رسد، در واقع یک قهوه ساده است که فقط روش تهیه آن با بقیه قهوه ها فرق دارد.
نیترو کلد برو معمولا در کافه ها از شیر مخصوص سرو می شود که به آن کگ می گویند. این شیرها با فشار گاز نیتروژن کار می کنند و باعث می شوند قهوه با فشار از شیر خارج شود و حباب های ریز نیتروژن در آن شکل بگیرد. همین حباب های ریز هستند که باعث می شوند وقتی نیترو کلد برو را می نوشید، احساس سبکی و لطافت خاصی در دهانتان داشته باشید. جالب است بدانید که این روش الهام گرفته از صنعت آبجوسازی است.
تفاوت نیترو کلد برو با سایر قهوه های سرد
شاید با دیدن نیترو کلد برو فکر کنید که تفاوت چندانی با آیس کافی یا قهوه سرد معمولی ندارد، اما اشتباه می کنید. مهم ترین تفاوت در روش تهیه است. در نیترو کلد برو، قهوه به مدت 12 تا 24 ساعت در دمای پایین دم می کشد و این باعث می شود اسیدیته آن کمتر شود. علاوه بر این، استفاده از گاز نیتروژن باعث می شود که طعم قهوه نرم تر و متعادل تر شود و تلخی آن کاهش پیدا کند.
تفاوت دیگر در کیفیت نهایی نوشیدنی است. نیترو کلد برو به دلیل حباب های ریز نیتروژن، بافتی شبیه به گینس (نوعی آبجوی معروف ایرلندی) دارد و وقتی در لیوان ریخته می شود، کف مخصوصی روی آن شکل می گیرد که تا آخرین جرعه باقی می ماند. این ویژگی در هیچ نوع قهوه سرد دیگری وجود ندارد و همین موضوع آن را خاص و متمایز کرده است.
مزایای نوشیدن نیترو کلد برو
اگر به دنبال نوشیدنی سالم تری نسبت به قهوه های معمول هستید، نیترو کلد برو انتخاب مناسبی است. چون این نوشیدنی به روش سرد تهیه می شود، اسیدیته کمتری دارد و برای افرادی که معده حساسی دارند، گزینه بهتری است. همچنین به دلیل دم کشیدن طولانی مدت، کافئین بیشتری نسبت به قهوه معمولی دارد که باعث می شود انرژی شما برای مدت طولانی تری حفظ شود.
از طرفی نیترو کلد برو یک نوشیدنی کم کالری است. اگر بدون شیر و شکر آن را میل کنید، تقریبا هیچ کالری ندارد. حتی بافت کرمی و شیرین آن باعث می شود نیازی به اضافه کردن شکر نداشته باشید. این موضوع برای افرادی که رژیم دارند یا دیابتی هستند، خبر خوبی است. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در قهوه در روش دم سرد بهتر حفظ می شوند.
طرز تهیه نیترو کلد برو در خانه
اگرچه بهترین نیترو کلد برو را در کافه ها می توانید تجربه کنید، اما تهیه آن در خانه هم امکان پذیر است. برای این کار به قهوه آسیاب شده درشت، آب سرد، صافی، ظرف شیشه ای بزرگ و حوصله نیاز دارید. ابتدا باید قهوه را به مدت 12 تا 24 ساعت در دمای یخچال دم کنید. نسبت مناسب یک پیمانه قهوه به چهار پیمانه آب است. بعد از دم کشیدن، قهوه را از صافی رد کنید تا تفاله ها جدا شوند.
برای اضافه کردن گاز نیتروژن به قهوه در خانه، می توانید از دستگاه های مخصوص خانگی استفاده کنید یا از روش های جایگزین مثل همزن دستی یا مخلوط کن استفاده کنید. البته نتیجه به خوبی نمونه کافه ای نخواهد بود، اما می تواند تجربه جالبی باشد. نکته مهم این است که قهوه باید کاملا سرد باشد و قبل از مصرف حتما از صافی رد شود تا هیچ تفاله ای در آن نباشد.
نکات مهم در تهیه نیترو کلد برو
کیفیت دانه قهوه در طعم نهایی نیترو کلد برو بسیار مهم است. بهتر است از دانه های تازه برشته شده با درجه برشت متوسط استفاده کنید. دانه های خیلی تیره ممکن است طعم تلخ و سوخته به نوشیدنی بدهند. درشتی آسیاب هم مهم است؛ دانه ها باید به اندازه دانه های فلفل سیاه آسیاب شوند. آسیاب خیلی ریز باعث می شود قهوه گس و تلخ شود.
دمای آب و زمان دم کشیدن هم در کیفیت نهایی تاثیر زیادی دارند. آب باید کاملا سرد باشد و دمای محیط نباید از 20 درجه بیشتر شود. اگر قهوه بیش از 24 ساعت دم بکشد، طعم تلخ و نامطلوبی پیدا می کند. همچنین بهتر است قهوه را در ظرف شیشه ای تیره رنگ دم کنید تا نور به آن نخورد و طعمش تغییر نکند. بعد از آماده شدن هم می توانید تا یک هفته آن را در یخچال نگهداری کنید.
انواع مختلف نیترو کلد برو
نیترو کلد برو را می توان با طعم های مختلفی تهیه کرد. در کافه های مختلف دنیا، نسخه های متنوعی از این نوشیدنی عرضه می شود که هر کدام طرفداران خودش را دارد. برخی کافه ها از شربت های طعم دار مثل وانیل، کارامل یا شکلات استفاده می کنند. بعضی دیگر ترکیب نیترو کلد برو با شیر یا خامه را پیشنهاد می دهند که طعمی نرم تر و ملایم تر دارد. حتی در برخی کافه ها، نیترو کلد برو را با طعم های غیرمعمول مثل نارگیل، بادام یا دارچین سرو می کنند.
یکی از جذاب ترین نسخه های نیترو کلد برو، ترکیب آن با آب تونیک است که طعمی تازه و خنک دارد. در فصل تابستان، اضافه کردن چند تکه یخ و یک برش لیمو به آن می تواند نوشیدنی دلچسبی را برایتان رقم بزند. البته خیلی از طرفداران این نوشیدنی ترجیح می دهند آن را به شکل اصلی و بدون هیچ افزودنی میل کنند تا طعم اصلی قهوه را بهتر حس کنند.
تجهیزات حرفه ای تهیه نیترو کلد برو
برای تهیه نیترو کلد برو در سطح حرفه ای، به تجهیزات مخصوصی نیاز است. مهم ترین آن ها کگ است که مخزنی فلزی برای نگهداری و سرو نیترو کلد برو است. این مخزن به کپسول گاز نیتروژن متصل می شود و فشار گاز باعث خروج قهوه از شیر مخصوص می شود. سیستم خنک کننده داخل کگ، دمای نوشیدنی را در حد مطلوب نگه می دارد. شیر مخصوص نیترو هم طوری طراحی شده که حباب های ریز نیتروژن را به خوبی در قهوه پخش می کند.
علاوه بر کگ، به فیلترهای مخصوص، پمپ فشار، رگلاتور گاز و شیلنگ های مخصوص هم نیاز است. همه این تجهیزات باید از جنس مناسب غذایی باشند و مرتب تمیز شوند. فشار گاز نیتروژن هم باید دقیق تنظیم شود تا کف مناسبی روی نوشیدنی ایجاد شود. به همین دلیل است که تهیه نیترو کلد برو در خانه کمی سخت است و معمولا کیفیت آن به خوبی نمونه های کافه ای نیست.
آینده نیترو کلد برو در صنعت قهوه
با توجه به استقبال روزافزون از نیترو کلد برو، به نظر می رسد این نوشیدنی جایگاه خودش را در صنعت قهوه پیدا کرده است. کافه های زنجیره ای بزرگ دنیا سرمایه گذاری زیادی روی این محصول انجام داده اند و هر روز نسخه های جدیدی از آن را معرفی می کنند. حتی در سوپرمارکت ها هم می توانید نسخه های بسته بندی شده نیترو کلد برو را پیدا کنید که البته کیفیت آن ها به خوبی نمونه های تازه نیست.
با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات خانگی تهیه نیترو کلد برو هم در حال توسعه هستند و احتمالا در آینده نزدیک، تهیه این نوشیدنی در خانه راحت تر خواهد شد. همچنین تحقیقات زیادی روی استفاده از گازهای مختلف و روش های جدید تهیه آن در حال انجام است. شاید در آینده شاهد نسل جدیدی از نوشیدنی های قهوه باشیم که از تکنیک های مشابه نیترو کلد برو استفاده می کنند.
ارسال دیدگاه