افراد زیادی در مورد چگونگی تولید قهوه با سوالات و ابهامات زیادی مواجه می شوند. قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های موجود در سراسر جهان به حساب می آید. سابقه حضور این نوشیدنی محبوب در ایران به بیش از چند صد سال قبل مربوط می شود. در نظر داشته باشید که در حال حاضر مدل های زیادی از انواع قهوه در بازار موجود بوده و هر کدام از این مدل ها، با یک سری مشخصات ویژه در اختیار مشتریان قرار می گیرند. فرآیندی که کارشناسان باید برای تولید قهوه پشت سر بگذارند، کمی پیچیده است. در ادامه این صفحه ما قصد داریم تا مراحل مورد نیاز برای دنبال کردن این پروسه را بررسی کنیم. پس با ما همراه شوید.
برداشت دانه برای تولید قهوه
اولین مرحله از پروسه تولید قهوه به برداشت دانه اشاره دارد. زمانی که درخت قهوه به سن بلوغ می رسد، تا 4 سال ممکن است میوه ای تولید نکند. میوه های قهوه در حالت اولیه به شکل گیلاس هستند. زمانی که آنها رنگ قرمز به خود گرفتند، پروسه چیدن دانه شروع می شود. در اکثر مواقع کارگران بدون ابزار های پیچیده نسبت به دنبال کردن این پروسه اقدام می نمایند ولی امکان استفاده از تجهیزات مخصوص هم وجود دارد.
از جمله مهم ترین روش های برداشت دانه با هدف تولید قهوه، می توان به چیدن عمومی و چیدن انتخابی اشاره نمود. طی چیدن عمومی، کارگران همه دانه ها را به صورت کلی برداشت می کنند. این پروسه به زمان کمی نیاز داشته و معمولا در مقیاس صنعتی به کار برده می شوند. چیدن انتخابی ولی داستان دیگری دارد. در این روش چیدن باید برای دانه هایی که به صورت کامل رسیده اند انجام شود. این روش می تواند هزینه بر باشد ولی به صورت مستقیم روی کیفیت نهایی قهوه تاثیر گذار خواهد بود.
فرآوری برای تولید قهوه
برای تولید قهوه کارشناسان باید دانه های چیده شده را فرآوری نمایند. قهوه قرمز رنگ باید تبدیل به قهوه سبز شود. این مرحله به فرآوری قهوه مشهور است. در نظر داشته باشید که راهکار های مختلفی را می توان برای فرآوری مدل های مختلف قهوه مورد استفاده قرار داد.
فرآوری طبیعی قهوه یکی از همین روش های نسبتا محبوب به حساب می آید. طی این پروسه کارشناسان از آب استفاده نمی کنند. آنها دانه های چیده شده را خشک کرده و طعم موسیلاژ را درون خود پخش می نمایند. موسیلاژ نام لایه ای لزج و بی رنگ موجود در داخل قهوه می باشد. این روش هم قدیمی است و هم هزینه های مورد نیاز پروژه را کاهش می دهد. در نظر داشته باشید که اگر قهوه ها در این روش با دقت خشک نشوند، طعم بدی می گیرند.
دومین روش فرآوری برای تولید قهوه به روش خیس اشاره دارد. طی این پروسه، کارشناسان پوسته قهوه را از میوه اصلی جدا می کنند. در نظر داشته باشید که دانه های استخراج شده با موسیلاژ همراه هستند. آنها باید 36 تا 72 ساعت در حوضچه های تخمیر قرار گیرند و سپس وارد کانال های آبی شناور شوند. برخی از شرکت های تولید کننده با استفاده از تکنیک های غربالگری در این مرحله می توانند سطح کیفیت نهایی محصول را تا حد قابل توجهی بالا ببرند.
مرتب کردن دانه های قهوه
مرتب کردن را می توان یکی از مهم ترین مراحل تولید قهوه در نظر گرفت که به صورت مستقیم روی سطح بازدهی آن تاثیر می گذارد. قطعا نمی توان دانه های مختلف قهوه را همزمان و در یک بسته بندی وارد بازار نمود. دانه های تولید شده باید بر اساس نوع مصرف و کیفیت، در دسته بندی های مختلف تقسیم شوند. هر کدام از این دسته بندی ها، در اختیار یک گروه خاص قرار می گیرند. درصد های خلوص مختلف و کیفیت های مختلف قهوه در این مرحله مشخص می شوند. در نظر داشته باشید که خروجی همه مراحل های موجود تا این قسمت، رنگ سبز دارند.
برشته کردن دانه برای تولید قهوه
اگر به بازار مراجعه کرده باشید، حتما می دانید که رنگ قهوه، تیره است. یعنی رنگ این کالا با سبز تفاوت های زیادی دارد. برشته کردن یا رست کردن مرحله ای به حساب می آید که می تواند باعث تغییر کامل رنگ شود. در نظر داشته باشید که تغییر رنگ بر اثر سوختن قهوه اتفاق می افتد. پس توجه به کیفیت رست و پروسه آن، اهمیت زیادی خواهد داشت.
به عقیده خیلی از کارشناسان، رست کردن یکی از مهم ترین مراحل تولید قهوه به حساب می آید که می تواند روی طعم آن موثر باشد. دفعات برشته کاری، نوع دستگاه، دما، مراحل و غیره طعم نهایی قهوه را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار می دهند. لازم به ذکر است که برشته کردن مدل ها و ساختار های مختلف این کالا به دقت بالایی نیاز دارد.
آماده سازی و دم دادن قهوه
مراحل تولید قهوه در این قسمت به پایان می رسند. زمانی که قهوه رست شده روانه بازار می شود، شما می توانید با استفاده از تکنیک های مختلف نسبت به دم کردن آن اقدام نمایید. خیلی از کاربران برای دم کردن قهوه از دستگاه های مخصوص استفاده می نمایند. این در حالی است که برخی از کاربران به استفاده از قهوه های آماده و پودری علاقه نشان می دهند.
لازم به ذکر است که پس از تهیه قهوه رست شده به صورت آماده، شما باید آن را گرایند کنید. گرایند کردن یا پودر کردن، مرحله ای مهم به حساب می آید که به صورت مستقیم روی بازدهی قهوه های دمی تاثیر می گذارد. با پشت سر گذاشتن این مرحله، شما می توانید قهوه با کیفیت و خوش طعمی را دریافت نمایید.
این مسئله را نیز به خاطر بسپارید که عوامل زیادی روی کیفیت تولید قهوه تاثیر گذار هستند. هر کدام از این عوامل به نحوی خاص سطح بازدهی شما را تحت تاثیر خود قرار می دهند. جهت آماده سازی قهوه در بهترین حالت ممکن، شما باید از دستگاه های مخصوص استفاده نمایید.
جدا از دستگاه به کار رفته برای تولید قهوه، کیفیت دانه، مدت زمان گرایند و سایر متغیر ها نیز روی سطح بازدهی شما تاثیر می گذارند. صرف کمی وقت برای مطالعه در این زمینه می تواند به شما کمک کند تا بهترین و با کیفیت ترین مدل های قهوه را تولید نمایید.
کلام آخر
در این صفحه ما چگونگی تولید قهوه را مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که گفته شد، در حال حاضر مدل های زیادی از انواع قهوه در بازار موجود بوده و هر کدام از این مدل ها، با یک سری مشخصات ویژه در اختیار مشتریان قرار می گیرند. در نظر داشته باشید که جدا از نوع آماده سازی و دم کردن، مراحل مورد نیاز برای برداشت دانه های قهوه و فرآوری آنها تقریبا یکسان می باشد. بسته به محل رشد دانه، کیفیت قهوه و طعم آن می تواند تغییر پیدا کند.
اگر شما هم به طعم قهوه علاقه مند هستید، باید به مباحثی همچون کیفیت رست و نحوه پودر کردن توجه ویژه ای داشته باشید. این مباحث به صورت مستقیم روی کیفیت و طعم قهوه دم شده تاثیر می گذارند. لازم به ذکر است که قهوه های آماده پودری، با تکنولوژی ساخت نسبتا متفاوت تری تولید شده و در اختیار مشتریان قرار می گیرند. مد نظر قرار دادن این مباحث به شما اجازه می دهد تا بر اساس سلیقه خود، بهترین مدل قهوه را به کار گیرید.
ارسال دیدگاه