فراپه و داستان جذاب پیدایش آن
فراپه داستان جالبی دارد که به یونان باستان برمی گردد. این نوشیدنی خنک اولین بار در سال 1957 در شهر تسالونیکی یونان کشف شد. جالب است بدانید که کشف فراپه کاملا اتفاقی بود و در یک نمایشگاه تجاری رخ داد. دیمیتریس واکوندیوس که برای شرکت نستله کار می کرد، وقتی نتوانست آب گرم پیدا کند برای درست کردن نسکافه، تصمیم گرفت از آب سرد استفاده کند و همین تصمیم ساده باعث شد تا امروز ما این نوشیدنی دلچسب را داشته باشیم.
داستان فراپه از آنجا شروع شد که دیمیتریس مجبور شد نسکافه را با آب سرد و یک همزن دستی مخلوط کند. نتیجه این کار، نوشیدنی خوشمزه ای شد که کف مخملی و خنکی داشت. او هرگز فکر نمی کرد که این اتفاق ساده به خلق یکی از محبوب ترین نوشیدنی های قهوه سرد در جهان منجر شود. امروزه فراپه نه تنها در یونان، بلکه در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد و هر کشوری روش خاص خودش را برای درست کردن آن دارد.
شناخت کامل فراپه و روش های تهیه آن
فراپه نوشیدنی خنک و کف داری است که از ترکیب قهوه فوری با آب سرد و یخ درست می شود. اصلی ترین چیزی که فراپه را از بقیه نوشیدنی های قهوه متمایز می کند، کف مخصوص و خاص آن است. این کف که گاهی تا چند سانتی متر هم می رسد، به خاطر هم زدن شدید مواد اولیه به وجود می آید. کف فراپه طوری است که وقتی نی را در لیوان می گذارید، به راحتی نمی افتد و شکل خودش را حفظ می کند.
برای تهیه فراپه در خانه به چند چیز ساده نیاز دارید: قهوه فوری، شکر، آب سرد و یخ. البته خیلی ها دوست دارند به فراپه شیر هم اضافه کنند که این کاملا سلیقه ای است. نکته مهم این است که همه مواد باید خنک باشند تا کف خوبی به دست بیاید. برخلاف آیس کافی که از قهوه دم کشیده درست می شود، فراپه حتما باید با قهوه فوری تهیه شود تا آن طعم و کف مخصوص را داشته باشد.
طرز تهیه فراپه به سبک کافه های معروف
برای درست کردن فراپه، اول باید دو قاشق قهوه فوری را با دو قاشق شکر و سه قاشق آب سرد در یک ظرف بریزید. این مرحله خیلی مهم است چون کیفیت کف به آن بستگی دارد. باید مواد را آنقدر تند و سریع هم بزنید تا یک کف کرم رنگ و سفت به دست بیاید. اگر می خواهید کارتان راحت تر شود، می توانید از همزن برقی کوچک یا شیکر مخصوص استفاده کنید. هم زدن باید حداقل یک دقیقه طول بکشد تا کف خوبی درست شود.
حالا وقت آن است که نوشیدنی را آماده کنید. یک لیوان بلند بردارید و نصف آن را با یخ خرد شده پر کنید. کف قهوه را روی یخ ها بریزید و بعد آب سرد اضافه کنید. باید آب را خیلی آرام بریزید تا کف خراب نشود. اگر دوست دارید می توانید کمی شیر سرد هم اضافه کنید. نکته مهم این است که نباید فراپه را از قبل درست کنید چون کف آن از بین می رود و مزه اش عوض می شود.
رازهای پنهان تهیه فراپه عالی
یکی از مهم ترین رازهای تهیه فراپه خوب، انتخاب مواد اولیه مناسب است. قهوه فوری باید تازه باشد و بوی خوبی داشته باشد. آب هم حتما باید تازه و خنک باشد و یخ ها نباید بوی یخچال گرفته باشند. اگر می خواهید فراپه شما عالی شود، همه چیز را قبل از شروع از یخچال بیرون بیاورید تا مطمئن شوید کاملا سرد هستند. حتی می توانید لیوان را هم چند دقیقه در یخچال بگذارید.
یک راز دیگر در مورد هم زدن مواد است. خیلی ها فکر می کنند هرچه بیشتر هم بزنند بهتر است، اما این درست نیست. هم زدن زیاد باعث می شود کف سفت نشود و زود بخوابد. باید طوری هم بزنید که حباب های ریز درست شود. اگر حباب ها درشت باشند، کف پایدار نمی ماند. موقع اضافه کردن آب هم باید خیلی دقت کنید. آب باید از کنار لیوان و آرام آرام ریخته شود تا کف را خراب نکند.
خواص و فواید نوشیدن فراپه
فراپه علاوه بر طعم خوبش، فواید زیادی هم دارد. وقتی فراپه می نوشید، کافئین موجود در آن به شما انرژی می دهد و کمک می کند بهتر تمرکز کنید. البته این به این معنی نیست که می توانید هر چقدر دلتان خواست فراپه بنوشید. مثل همه نوشیدنی های کافئین دار، در مصرف فراپه هم باید اندازه را رعایت کنید. بهترین زمان نوشیدن فراپه صبح یا بعد از ظهر است.
نکته مهم دیگر درباره فراپه این است که به خاطر سرد بودن، در روزهای گرم بدن را خنک می کند و حال شما را بهتر می کند. اما یادتان باشد که شکر موجود در فراپه زیاد است و اگر رژیم دارید یا دیابتی هستید، باید در مصرف آن احتیاط کنید. می توانید از شیرین کننده های مصنوعی به جای شکر استفاده کنید یا اصلا شکر نریزید تا کالری کمتری دریافت کنید.
تنوع در تهیه فراپه
امروزه فراپه فقط یک مدل نیست و می توانید آن را با طعم های مختلف درست کنید. یک روش محبوب، اضافه کردن پودر کاکائو به فراپه است. کافی است موقع هم زدن مواد، یک قاشق پودر کاکائو هم اضافه کنید تا یک فراپه شکلاتی خوشمزه داشته باشید. بعضی ها هم دوست دارند به فراپه خود کمی پودر دارچین اضافه کنند که عطر خیلی خوبی به آن می دهد.
راه دیگر برای متنوع کردن فراپه، استفاده از سیروپ های مختلف است. می توانید از سیروپ وانیل، کارامل یا حتی نارگیل استفاده کنید. فقط یادتان باشد که سیروپ را بعد از درست شدن کف اضافه کنید وگرنه کف خوبی نخواهید داشت. بعضی ها هم دوست دارند روی فراپه خود را با خامه فرم گرفته تزیین کنند که البته این کار کالری نوشیدنی را خیلی بالا می برد.
نکات مهم برای سرو فراپه
برای سرو فراپه بهتر است از لیوان های بلند و شیشه ای استفاده کنید. این لیوان ها نه تنها ظاهر نوشیدنی را زیباتر می کنند، بلکه باعث می شوند کف بهتر دیده شود. یک نی بلند هم لازم دارید که از میان کف رد شود و به ته لیوان برسد. بعضی ها دوست دارند روی کف فراپه را با پودر کاکائو یا دارچین تزیین کنند که البته اختیاری است.
یک نکته مهم دیگر این است که فراپه باید همان موقع که درست می شود نوشیده شود. اگر بماند، کم کم کف آن می خوابد و طعمش عوض می شود. اگر مهمان دارید، بهتر است جلوی چشم آنها فراپه را درست کنید. این کار نه تنها باعث می شود نوشیدنی تازه باشد، بلکه دیدن مراحل درست کردن فراپه برای مهمان ها جالب است.
ارسال دیدگاه