طرز تهیه و خصوصیات نوشیدنی قهوه لاته
طرز تهیه و خصوصیات نوشیدنی قهوه لاته

طرز تهیه و خصوصیات نوشیدنی قهوه لاته

8 دقیقه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
(0) نویسندهتیم تولید محتوای کافه کجایی

همانگونه که می دانید نوشیدنی لاته یک از نوشیدنی های پرطرفدار در دنیا به شمار می رود که هم در کافه ها تهیه و سرو می شود و هم شما می توانید ان را در منزل خود درست کرده و میل نمایید. برای درست کردن این نوشیدنی در خانه احتیاج به وسایلی دارید که در این مقاله آن ها را معرفی خواهیم کرد و در ادامه نیز چگونگی تهیه این نوشیدنی معروف را آموزش خواهیم داد. همچنین درباره لاته و تاریخچه ان نیز صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

درباره قهوه لاته

باید بدانید که قهوه لاته یک نوشیدنی لذیذ به همراه اسپرسو می باشد که ترکیبات ان شامل قهوه اسپرسو، شیر بخار پز و کف شیر هستند. در سال های اخیر لاته‌ها در اشکال و ترکیب‌های گوناگون دیگری هم تهیه شده اند.

در حال حاضر در درست کردن قهوه لاته، افزودن طعم دهنده هایی نظیر وانیل و دارچین متداول می باشد. به علاوه خیلی از مردم دوست دارند در قهوه لاته خود شیرهای دیگری همچون شیر سویا، بادام و جو نیز به کار ببرند.

فرق میان قهوه کاپوچینو و قهوه لاته

باید بدانید که نوشیدنی کاپوچینو بخش هایی یکسان از اسپرسو، شیر بخار پز و کف دارد که هر کدام یک سوم فنجان را تشکیل می دهند. از سوی دیگر نوشیدنی لاته یک سوم اسپرسو و دو سوم شیر بخار پز، با لایه نازکی از فوم یا کف شیر در بالای قهوه دارد.

مورد با اهمیت دیگر درباره نوشیدنی لاته مدل فومی می باشد که انتخاب می کنید. در این نوشیدنی شیر باید دارای بافتی کاملا نرم باشد. باریستاها این بافت نرم را میکروفوم می نامند. شما برای رسیدن به این بافت حتما باید شیر را بخارپز کنید.

پیشینه قهوه لاته

باید بدانید که نخستین بار در سال 1660 یک دوک هلندی با سفر به چین، سنت محلی افزودن شیر به چای را یاد گرفت. ولی مدت ها بعد در قرن پانزدهم، یک قهوه‌دار اتریشی آغاز به سرو قهوه به همراه شیر کرد.

علت آن هم این بود که مشتریان از مزه تلخ قهوه ترکی ناراضی بودند. ویلیام دین هاولز در مقاله خود در سال 1867 به نام سفرهای ایتالیایی نخستین بار این نوشیدنی دارای شیر و قهوه را caffe e latte نامید.

همچنین در سال 1950 نخستین کافه لاته استاندارد در ایتالیا پ Lino Meiorin مالک اولیه کافه Caffe Mediterraneum تهیه کرد. سپس کافه لاته به کافه‌های سیاتل و واشنگتن رفت و در مدت خیلی اندکی به یکی از نوشیدنی های پرطرفدار آمریکا مبدل شد.

تلفظ صحیح نوشیدنی قهوه لاته

خوب است بدانید که کلمه latte از جمله واژه های ایتالیایی محسوب می شود مه معنی آن شیر می باشد. در صورتی که در کافه های ایتالیا بگویید لاته می خواهید، یک لیوان شیر برایان سرو می کنند. باید بدانید که latte coffee  یک اسم ترکیبی انگلیسی ایتالیایی به معنای شیر و قهوه می باشد. تلفظ درست یا تلفظ ایتالیایی این واژه کافه لاتِه می باشد.

چگونگی درست کردن قهوه لاته در منزل

جهت تهیه قهوه لاته نخست می بایست قهوه اسپرسو تهیه نمایید. جهت در ست کردن قهوه اسپرسو مورد نیاز برای یک لاته خوب باید مواردی را رعایت نمایید که در ادامه بیان خواهیم کرد.

  • تهیه قهوه بو داده اسپرسو

باد بدانید که برشته شدن دانه اسپرسو جهت رسیدن به مزه تلخ و تیره خیلی اهمیت دارد. به علاوه در زمان آسیاب کردن دانه اسپرسو می بایست تا آسیاب ریز به کار ببرید.

  • تهیه دستگاه اسپرسو ساز یا اسپرسو ساز دستی

شیوه های گوناگونی جهت درست کردن اسپرسو وجود دارد. یکی از این شیوه ها استفاده از دستگاه اسپرسوساز می باشد که روی میز قرار می گیرد. شما قادر می باشید تا یک اسپرسو ساز دستی کوچک هم به کار ببرید. این دستگاه ها قیمت کمتری داشته و امکان حمل دارند.

  • قهوه لاته را درست کنید
  1. در ابتدا به میزان دو شات از قهوه اسپرسوی را دم نمایید و در کف فنجان بریزید. درصورت تمایل طعم دهنده موردنظر را در این قسمت بیفزایید. حال اندکی فنجان خود را تکان دهید تا اسپرسو و طعم دهنده با یکدیگر ترکیب شوند.
  2. اکنون در این گام شیر را در پارچ بخارپز بیفزایید. حال میله بخار را در یک زاویه بگذارید. نوک میله را به اندازه دو اینچ زیر سطح شیر بگذارید. دسته بخار پارچ را روشن نمایید. شیر می بایست به شکل دایره ای در پارچ بخار بچرخد. بگذارید تا شیر به دمای میان 60 تا 66 درجه سانتی گراد برسد.
  3. در این گام شیر را لمس کنید. باید دمای آن به صورتی باشد که گرمایش حس شود ولی جوشیده نشود. اکنون بگذارید تا روی شیر حباب‌های کوچک و یکنواخت شکل بگیرد. به مدت سی ثانیه تا یک دقیقه منتظر بمانید تا کف اندکی در شیر جا بیفتد. خواهید دی که شیر به مقدار مناسبی خامه ای خواهد شد.
  4. در این مرحله به اهستگی پارچ بخار خود را روی پیشخوان قرار دهید تا حباب‌های بزرگ ناپدید شوند. پارچ را بچرخانید تا شیر به خوبی تکیب شود. آن را به شکل دایره ای درون اسپرسوی خود بیفزایید.
  5. با ادامه دادن این کار خواهید دید که روی شیر علامت هایی ظاهر خواهند شد که قادر می باشید در این زمان شکا دلخواه خود را لاته بدهید.

چگونگی درست کردن قهوه آیس لاته

اگر در روزهای گرم تابستان می باشید و دلتان قهوه می خواهد می توانید که یک قهوه آیس لاته تهیه نمایید. تهیه کردن قهوه آیس لاته نظیر گام های درست کردن لاته داغ می باشد با یک تفاوت که در ادامه بیان خواهیم کرد.

هنگامی که اسپرسو را تهیه کردید، در عوض بخارپز کردن، شیر سرد را در لاته بیفزایید. جهت سرد نگه داشتن آن هم می بایست که چند تکه یخ را در فنجان ریخته تا زمان بیشتری نوشیدنی شما خنک بماند.

مناسب ترین نوع شیر جهت افزودن به قهوه لاته

مناسب ترین شیر جهت افزودن در کافه لاته شیر کامل گاو می باشد. شیر گاو به خوبی کف می کند چراکه بیشترین مقدار چربی را دارا می باشد. در صورتی که شیر گاو نداشتید قادر می باشید تا از شیر 2 درصد نیز استفاده نمایید.

این شیرها تقریبا کیفیت خوبی دارند ولی اندکی از ارزش غذایی آن در حین بخار پز شدن از دست خواهد رفت. با اهمیت ترین مورد درباره شیر تازه بودن آن می باشد. اگر تاریخ انقضا شیر شما نزدیک باشد شیر به خوبی کف نخواهد کرد.

همچنین شما می توانید جهت درست کردن قهوه لاته گیاهی از شیر غیر جو دوسر استفاده نمایید که کف خیلی خوبی دارد و بسیار خوشمزه می باشد.

درباره قهوه لاته آرت

خیلی از باریستاها سعی می کنند تا طرح های خیلی زیبایی روی قهوه لاته خود بزنند که به این کار لاته آرت می گویند. در این کار می توان طرح هایی همچون برگ، گل، شکل‌های قلب و … ایجاد کرد.

خوب است بدانید که برای باریستاها مسابقه بین المللی قهوه لاته آرت وجود دارد که هرساله علاقه مندان بسیاری را به خود جذب می کند.

مزه های گوناگون قهوه لاته

از جمله خصوصیات قهوه لاته قابلیت افزودن طعم دهنده‌های گوناگون به ان می باشد. جهت انتخاب شیر هم دست شما باز می باشد و قادر می باشید تا گونه های مختلف شیرهای لبنی و غیر لبنی را به کار ببرید. در این قسمت از مقاله چندین طعم دهنده معروف مختص به قهوه لاته را لیست کرده ایم:

  • شربت طعم دهنده اسطوخودوس برای قهوه لاته
  • شربت طعم دهنده وانیل برای قهوه لاته
  • ادویه طعم دهنده کدو تنبل برای قهوه لاته
  • یخ جهت تهیه قهوه آیس لاته
  • شیر جو دو سر یا شیر بادام برای لاته گیاهی

خواص قهوه لاته جهت کم کردن وزن

قهوه به دلیل داشتن کافئین موجب زیاد شدن متابولیسم بدن خواهد شد. از سوی دیگر قهوه‌های لاته اصولا با شیر پرچرب و یا خامه درست می شوند. بنابراین این مدل قهوه لاته ها برای لاغری مناسب نمی باشند.

باید بدانید که نوشیدن قهوه به عنوان یک برنامه غذایی برای لاغری اصلا پیشنهاد نمی شود. ولی برای افراد علاقه مند به قهوه لاته، بلک لاته را توصیه می کنیم.

بلک لاته نوعی قهوه لاته حاضر می باشد که با دارای پروتئین آب پنیر در عوض شیر پرچرب می باشد و همچنین ال کارنیتین یا آمینو اسیدی که چربی را به انرژی تبدیل می کند، دارد که موجب سیری خواهد شد. بلک لاته نیز دارای انرژی می باشد و سوخت و ساز بدن را زیاد می کند. این محصول دارای مزه های وانیلی و نارگیلی می باشد.

قهوه لاته جهت اضافه کردن وزن

خوب است بداند که قهوه موجب زیاد شدن وزن نخواهد شد. در حقیقت با زیاد کردن سوخت و ساز و کم کردن اشتها موجی کم شدن وزن خواهد شد. ولی باز هم ممکن است در خواب شما اختلال ایجاد کند که در نتیجه اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

ولی قهوه لاته به دلیل دارا بودن مقدار قابل توجهی کالری، قند و چربی، احتمالا مقدار کمی موجب اضافه وزن خواهد شد. ولی دقت کنید استفاده زیاد از کافئین در کنار قند و چربی برای سلامتی بد می باشد.

سخن پایانی

در این مقاله چگونگی درست کردن قهوه لاته و موارد با اهمیت دیگر را بیان کردیم. دقت کنید که شیر مناسبی جهت تهیه قهوه لاته نیاز است و نوع قهوه نیز اهمیت دارد. شما می بایست تا مراحل درست کردن لاته را به درستی انجام دهید تا به نتیجه دلخواهتان برسید.

قهوه لاته شیرین ترین نوع قهوه می باشد و مناسب ترین وقت خوردن آن در زمان صبح می باشد. در آمریکا شمالی، قهوه لاته بسیار پرطرفدار می باشد. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید سپاسگزاریم…

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس